Waterland

 

Wat als de zeespiegel tien meter stijgt?

Waterland is een spannende 3D animatie van ongeveer twee minuten.

Henk moet in een verboden gebied vol gevaren achter zijn zinkende drone aan duiken en ontdekt een nieuwe wereld…

We volgen de jonge Henk die in een geïsoleerd dorpje op het water woont. Om het dorpje heen ligt een lijn en buiten deze lijn mag niemand komen, omdat dat te gevaarlijk is. Henk wordt echter gedreven door de zucht naar avontuur en het verlangen om het gebied buiten de lijn te verkennen.

Met zijn drone passeert hij de lijn, maar op een gegeven moment gaat het mis… de drone komt buiten de lijn in het water terecht en Henk kan niet anders dan de drone achternagaan, om zijn enige contact met de buitenwereld terug te krijgen. Een spannende achtervolging door een mysterieuze onderwaterwereld volgt. Onder water ontdekt hij uiteindelijk meer dan hij boven water ooit had kunnen ontdekken…

Henk ziet zijn drone vallen.
Henk grijpt onder water naar zijn drone.

OnZE ANIMATIE

 

DE HELE FILM.

Ons team, studio MAND

Wij zijn Studio MAND! Een hardwerkend en enthousiast team bestaande uit vijf studenten van AKV st.Joost. Ieder teamlid heeft zijn eigen unieke bijdrage geleverd en samen werken we aan en prachtig eindresultaat.

Bart van Dongen

Bart van Dongen is de Producer, Tech director, 3D environment artist en lighting artist voor het project “Waterland”. Het maken van de planning en uitzoeken van simulatie zoals water en afval, 3D omgeving maken en de belichting is het grootste aandeel. Verder heeft hij ook mee geholpen met textures voor onder andere de hutten in het dorp, waterboei en character texture.

http://bart-van-dongen.myportfolio.com

Marid de Bruin

Marid de Bruin is de regisseur, scenarioschrijver, modeller van props en de animator van de gezichtsuitdrukingen en omgevingen. Zij ziet erop toe dat verhaal en beeld met elkaar kloppen en bedenkt manieren om het verhaal met beeld te versterken. Marid maakte o.a. de drone, het bootje en de lijn met de bordjes. Daarnaast heeft zij stukjes lichaams-animatie gedaan.

https://mariddb.artstation.com/

Jessica Byrman

Jessica Byrman is onze art director, karakter modeller, rig artist, karakter rig animator, en making of maker voor In Waterland. Ze houdt zich voornamelijk bezig met het overzien van het concept development, karakter model, rigging en weighting, en lichaams-animatie voor Waterland, met daarnaast het documenteren van foto en film voor de making of. Zij werkt nauw samen met onze karakter gezichts-animator en maakster van blendshapes.

https://jessbyrman.artstation.com/

Lotte Schonis

Lotte Schonis is de concept artist, editor en sound designer. Zij tekende prachtige, sferische matte paintings en ontwierp o.a. Henk, de drone, het bootje en het dorpje.

https://lotteschonis.artstation.com/

 

Iris Enthoven

Iris Enthoven is de storyboarder en de texture artist. Zij tekende de texturen voor deze animatie. Van schroefje op de drone tot enorme flat. Haar texturen brengen sfeer en leven in de eerst nog grijze objecten.

https://loryenne.artstation.com/

Bedankt voor uw interesse in onze animatie.

Voor meer proces kunt u en kijkje nemen op onze SWAY, waarin we per week bijhouden wat we gedaan hebben. https://sway.office.com/HmzwG3koVuFOd78Q?ref=Link