Golven in mijn schoen

Wat als de zeespiegel 10 meter zou stijgen?

Wat als de zeespiegel 10 meter zou stijgen? In onze zine laten wij in 72 pagina’s zien wat de gevolgen kunnen zijn van een hoge zeespiegelstijging in Nederland. Dit doen wij aan de hand van informatieve en fictieve verhalen in verschillende tekenstijlen. Met de focus op Nederland kunnen wij persoonlijke verhalen vertellen van mensen die de waarschuwingen al hebben meegemaakt. Daarnaast laten wij scenario’s zien die zich voor kunnen doen in de toekomst. De golven zijn niet terug te draaien, dus we moeten ons voorbereiden op wat komen zal… want zodra we golven in onze schoenen vinden is het te laat…

Het Team

Adriaan

Hoi ik ben Adriaan en ik hou mij veelal bezig met de vormgeving van onze zine. Daarbij is ook een goede samenhang belangrijk. Wanneer ik teken maak ik graag gebruik van potlood en fineliners. Mijn tekeningen zou ik kunnen beschrijven als semi realistisch, surrealistisch, humoristisch en melancholisch, ik wissel het graag af. Daarbij vind ik het vaak interessant om men aan het denken te zetten. De zee heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis en dat wil ik in de zine laten zien.

http://adriaanlamprianidis.com

Mette

Ik ben Mette en ik houd mij bezig met de digitale zine. Ik werk soms digitaal en soms analoog, maar dit samen gecombineerd maakt mijn werk eigen. Dit zal ook te zien zijn in de zine ‘Golven in mijn schoen’. Mijn verhalen zijn fictief, poëtisch, subtiel en rustig. Verder kijk ik graag films, luister ik naar podcasts en schrijf ik zo nu en dan gedichten.
https://mettedavis.wixsite.com/welkom

Almira

Mijn naam is Almira. Ik maak de planning en zorg ervoor dat we onze deadlines halen. Het water blijft stijgen maar hoe komt dat en wat zijn de mogelijke gevolgen? Dit ga je terug vinden in onze zine “Golven in mijn schoen”. Het liefst werk ik met traditionele media, zoals bijv. pen en inkt, grafiek en aquarel. Hiermee verken ik maatschappelijke onderwerpen en de relatie tussen mens en natuur.

https://aelbatati.wixsite.com/mijnsite

Eef

Mijn naam is Eef en ik houd me bezig met de financiering van onze zine. We gaan onze zine drukken en verkopen en daar is geld voor nodig. In mijn tekeningen verbeeld ik graag persoonlijke ervaringen op een poëtische en suggestieve manier. Ik wil het contrast van stilte en de chaos van zo’n ingrijpende situatie laten zien. Water kan mooi maar ook verwoestend zijn. Wat schuilt er in de diepte van de zee?
https://eefstalman.myportfolio.com

Franka

Dit ben ik, Franka. De verhalen die ik vertel gaan vaak over de imperfecties en conflicten in de identiteit van de mens. Ik confronteer de kijker of lezer vaak met mijn grove en contrasterende illustraties en animaties die dramatische, shockerende of ontroerende verhalen vertellen. Mijn werk is vaak digitaal en ik voeg graag wat beweging toe, dus hier kan je in: “Golven in mijn schoen” naar uit kijken!

http://frankavanvreeswijk.wixsite.com/dutch