Chitin Chaser

Wat als alle insecten uitsterven?

In Chitin Chaser, een interactieve strip, maak jij als lezer keuzes voor de hoofdpersonage. Deze keuzes hebben invloed op welke van de vier eindes je krijgt. Verder zijn er veel verborgen animaties, geluiden en pop-ups verborgen op elke pagina. De onderzoekende lezer zal beloond worden met deze extra laag aan diepte.

Je volgt de hoofdpersonage Nova, die in een dystopische wereld, zijn zieke broertje probeert te redden. Na het uitsterven van insecten is er veel veranderd en veel in verval geraakt. De steden zijn overvol en vele sterven aan ‘smogsickness’. Deze ziekte is te bestrijden maar het medicijn is maar moeilijk te verkrijgen. Vooral voor de lagere klassen, waar Nova toebehoort. Help jij Nova in zijn missie om zijn broertje te redden?

De graphic novel zal op een website worden gehost, toegankelijk voor elk apparaat, computer, tablet en mobiel. De taal is engels, om zo een breder publiek te bereiken.┬áDe strip is 21 pagina’s lang, maar in zijn totaal 34 pagina’s, vanwege alle verschillende keuzes. Pop-ups niet meegerekend.

Benieuwd? Klik hier om de graphic novel in een nieuw tabblad te openen!

DE MAKERS

De strip is gemaakt door:

Ronja Ehlers

Matthis Guirado

Inge Laan

Marije Zantinga