PostModem

Wat als het internet uitvalt?

Ons project is de zine “Postmodem”.

In deze zine zetten wij vraagtekens bij het internet. Het is natuurlijk ontzettend handig, maar word je er soms niet moe van om altijd maar bereikbaar te moeten zijn? Begin je soms ook te twijfelen aan wie je echt bent, en voelt je online persona als een mooiere, vrolijkere, succesvollere versie van jezelf? Je bent via internet in contact met al je familie, vrienden, en vage kennissen, maar is dat wel hetzelfde als even op de koffie gaan?

Als het internet het nu zou begeven, wat zou je dan missen? Maar misschien nog wel belangrijker: Wat helemaal niet? Het internet bestaat nog niet zo heel lang, maar een leven zonder lijkt onmogelijk.

Met deze zine schetsen wij hoe dat eruit zou kunnen zien.

Eén ding staat als een paal boven water: In Corona tijd hadden we deze zine niet kunnen maken zonder internet. We vragen dan ook niet van je om je modem ritueel te verbranden. Alleen om wat bewuster na te denken of je online bezigheden je wel zo gelukkig maken. Leven in dit digitale tijdperk is lang niet zo makkelijk als het lijkt.

MEET THE ARTISTS VAN STUDIO MÈMME

Hey, Ik ben Merel Sijpkens. Mijn illustratiereeks in de zine kan je herkennen aan de geschilderde, felgekleurde beelden. Met mijn werk wil ik de heftige emoties van jongeren en jongvolwassenen verbeelden, die kunnen ontstaan door het verlies van het internet. Het internet begint een steeds grotere rol te spelen in onze samenleving, waardoor het gebruik ervan vaak normaal en noodzakelijk lijkt te zijn. Zijn we er bewust van hoeveel tijd we besteden aan het internet?

www.merelisabelportfolio.wordpress.com

Hoihoi, ik ben Celine van Helvoirt. Wat je van mij in onze zine kan gaan verwachten zijn verschillende spreads met illustraties en eventuele ondersteunende tekstjes over verslaving van het internet.
Ik werk graag met heftige contrastkleuren en dit zie je dan ook terug in mijn werk. Het overkoepelende onderliggende thematieken over bijna al mijn spreads zijn: afhankelijkheid en controleverlies.www.celinesurinde.com
Hey! Mijn naam is Malu Bekker en binnen onze zine heb ik een reeks van 6 interactieve illustratie spreads. Binnen deze werken bevraag ik 10 diverse mensen, jou, en mezelf over de rol van het internet in ons leven. Deze gesprekken heb ik vertaald naar kleurrijke symbolische illustraties waarin meerdere lagen verstopt zitten en ontdekt kunnen worden door de QR-code te scannen. Veel luister, kijk en denk plezier!

www.bymalu.nl

Hey, ik ben Jill Heesbeen.In mijn illustraties voor de zine verbeeld ik hoe ouderen en jongeren zich tot elkaar verhouden in dit digitale tijdperk. Wanneer het internet uitvalt, kunnen wij als jongeren nog veel leren van ouderen. Voor jongeren is het navigeren door alle mogelijkheden die het internet biedt, soms lastiger dan je zou denken. Ook daarbij kan de levenswijsheid van ouderen oplossing bieden.

www.jillheesbeen.com

Hi, ik ben Misha Hegeman. Mijn werk gaat voornamelijk over mijn eigen frustraties met het internet. Het internet heeft ons veel voordelen gegeven, maar tegelijkertijd maakt het ons egoïstischer. We gaan ons door social media ook anders voordoen dan we zijn, of durven juist meer onze slechte kanten te laten zien. Worden wij een ander persoon door het internet? Gedragen wij ons anders op het internet? En kunnen wij eigenlijk nog wel zonder internet?

www.mishba.wixsite.com/illustration

Hi, ik ben Daphne Laarakkers. Het geven van kennis is van groot belang. Ik vertel hoe het gigantische internet en het World Wide Web ooit zijn ontstaan. Hoe wij het internet toen hebben gevormd, en dat het ons weer gevormd heeft, en hoe wij tegenwoordig onze vrije tijd liever op social media doorbrengen.

www.daffiela.wixsite.com/daffie

Neem ook zeker een kijkje op onze instagram! www.instagram.com/studiomemme/