Vogel Vaart

Wat als de zeespiegel tien meter stijgt?

Heej, hallo, en welkom bij studio Ponchoo.

Wij zijn een stel super enthousiaste, met post-its werkende, kleurrijke verhalen vertellers, die je meenemen op avontuur.

De zeespiegel steeg opeens met 10 Meter, en dat was even schrikken voor de mensheid.
Gelukkig zijn wij mensjes heel veelzijdig en is het ons gelukt samen te leven met het water.
Maar hoe ziet dat eruit?

Onze nomade reist samen met zijn vogeltje langs al deze verschillende manieren van leven.
Wat voor nieuwe mogelijkheden zal hij ontdekken wie zal hij ontmoeten, hoe ziet het leven met zo veel water eruit? Waar halen mensen hun voedsel vandaan, hoe zit het met het oceaanleven, hoe maken we de voorwerpen die we nodig hebben en is recyclen nog steeds hip?

Maar een manier om erachter te komen, toch?

Wij zijn studio Ponchoo en wensen je veel leesplezier.

Emma van der Groen

https://emgroen176b2f.myportfolio.com/

Mijn hoofdstuk gaat over een stad die op palen staat, hoog en droog van gevaar. Mijn stad ontwerpen vond ik niet moeilijk, aangezien ik me thuis voel in de wereld van concept art maken. Verder buig ik mij graag over het ontwerpen van karakters en het schrijven van scenario’s.

Mijn stijl is vaak semi realistisch en mijn materialen bestaan vaak uit een combinatie tussen analoog tekenen en digitaal bewerken. Ik werk graag met Oost-Indische inkt, waterverf, acrylverf, fineliners en potlood, maar ik leer graag nieuwe materialen kennen of experimenteren.

In mijn werk zitten natuurlijke en organische vormen, in combinatie met beelden uit het dagelijks leven. Ik laat mij inspireren door films, series en games en daardoor trek ik me graag naar de fantasie wereld. Hopelijk genieten jullie van mijn werk en onze zine!

Suzanne mouwen

Mijn naam is Suzanne, ik ben de maker van hoofdstuk 2 de Jagersvloot.
Ik ben een verhalenverteller, niet met spraak maar met beeld. Wat ik mensen wil tonen is een blik in een andere wereld die niet de onze is.

Ik pak mijn pen of mijn tablet, en ik laat de lijnen en kleuren stromen, als een dans die al vele malen geoefend is. De details van het verhaal verstoppen zich altijd in mijn werk, maar ze zijn te vinden, voor het oplettende oog.

Ik wil een leuke speelse wereld laten zien, soms wil ik dat mensen diep nadenken over een probleem, en soms wil ik mensen gewoon laten lachen.

Bij mij kan het simpel, maar het kan ook veel te moeilijk, het is net wat je zoekt.
Maar zoek je een verhalenverteller zoek dan niet verder, mijn naam is Suzanne.

Veel leesplezier!

Catalina RAMOS

Hoi, ik ben Catalina!

Ik ben de art director van onze zine en ik maak het hoofdstuk plastic eiland. Het overleven van de mensheid kan op allerlei manieren, maar wat is er nou handiger dan al het plastic verzamelen en op een grote hoop te gooien! We hebben het in overvloed, maar het kan ook vervelend uitpakken voor onze vogel Poncho…

Illustreren vind ik het leukste om te doen en naast school maak ik veel eigen verhalen en de karakters daarin. Fantasy en sci-fi kan ik mij het beste in vinden en om dat te kunnen vertalen naar beelden is mijn ideale tijdsbesteding! Ik werk digitaal en analoog en vind het leuk om nieuwe technieken te leren. Naast tekenen ben ik ook creatief in andere velden zoals naaien, borduren en theater.

Ik ben perfectionistisch en zal er zeker voor zorgen dat ik mijn beste beentje heb voorgezet. Al met al vind ik het super fijn om te kunnen doen wat ik doe en tegelijkertijd daarmee andere hopelijk ook blij te maken! Veel plezier met lezen van Vogel Vaart!

Meer zien van mijn werk? Kijk eens hier: https://lien-s-online-portfolio4.webnode.nl

JIMI EICHHORN

Hallo, Jimi hier een van de illustratoren van Studio Ponchoo. Samen met drie andere getalenteerde illustratoren gewerkt aan de zine Vogel Vaart.
Een mooi boekje met vier hoofdstukken, waar we hard aan hebben gewerkt.
In de afgelopen maanden druk bezig geweest met het maken van het laatste hoofdstuk, en ik moet zeggen dat ik er zeker kan van zijn dat het met plezier en aandacht in elkaar gezet is.
Alvast veel leesplezier toegewenst, en wie weet komt er wel een nieuwe editie. “